понедельник, 16 февраля 2015 г.

Визначні місця та населення Лондону

                                                Цікаві факти про Лондон

Лондон – це місто-загадка, світовий символ романтики та меланхолії водночас. Як не дивно, Лондон поставав буквально на болотах, але саме через річку Темза римляни прокладали свої торгові шляхи. Саме тому незабаром Лондон став потужним торговим центром.
Наразі це місто – одне з найбільших міст світу та одне із найдавніших міст Європи. За кількістю населення Лондон займає 16-те місце в світі і друге місце в Європі, в його межах живуть 8 мільйонів чоловік.

Лондон – столиця Великобританії і Англії. Це місто багатої історії, з безліччю таємниць і загадок. Він притягує тисячі туристів, не дивлячись на те, що вважається одним з найдорожчих міст світу. Можливо, тому, що в Лондоні багато цікавих і приголомшливих місць, які зачаровують туристів. Шикарні королівські палаци, площі і зелені парки, примітна архітектура роблять місто красивим і, якимось затишним.

Визначні місця

Подивитися в Лондоні, справді, є на що. Там тільки музеїв і галерей більш ніж 300. Кожен турист, який відвідав Лондон вперше, неодмінно має відвідати знаменитий на весь світ Британський музей (British Museum) – найбільше сховище археологічних знахідок виявлених у всіх куточках Землі і Національну галерею (National Gallery), відому своєю колекцією європейського живопису, і Історичний музей британської столиці. Цікаво буде і в музеї громадського транспорту (London Transport Museum), будинках-музеях Фрейда, Діккенса і Шерлока Холмса. Як же не захотіти побачити, ще зі школи, відому нам фортеця Тауер – резиденцію королів і в'язницю. Дуже цікаво наживо, а не на картинці, подивитися на найзнаменитіші баштовий годинник Біг-Бен розташовані на Вестмінстерському палаці, нині Будинку Парламенту. У наші дні там розміщується Палата Лордів. Варто поглянути і на зміну караулу біля Букінгемського палацу. Це щоденна церемонія, в якій бере участь королівська піша і кінна гвардія в супроводі оркестру. А місто з висоти пташиного польоту можна побачити зі скляної кабінки найсучаснішого в Європі колеса огляду – Лондонський Око (London Eye). Це так приголомшливо!


Населення Лондону


Лондонський регіон має найвищу на Британських островах густоту населення. У самому Сіті проживає не більше 10 тис. жителів (їхня чисельність щодня значно зростає за рахунок тих, хто приїжджає на роботу з передмістя), а у Великому Лондоні — близько 7 млн жителів, у Лондонській міській агломерації — близько 11 млн, а в Південно-Східному регіоні, де домінує Лондон, — близько 17 млн. Населення Великого Лондона постійно скорочується, особливо в центральних міських районах, побудованих до 1914 р. Триває приплив молоді з інших районів країни, яких приваблює можливість зробити кар'єру, а також іммігрантів. Молоді лондонські родини, навпаки, прагнуть виїхати в нові міста й пригороди, розташовані за межами «зеленого поясу». Там само осідають ті, хто переїжджає з інших районів Сполученого Королівства. Протягом останнього сторіччя в Лондоні знайшли притулок представники найрізноманітніших національностей. Найбільшою й найдавнішою групою іммігрантів є ірландці. Євреї, в основному зі Східної Європи, почали селитися в місті наприкінці XIX ст. Пізніше з'явилися інші європейці, зокрема, із країн середземноморського басейну, а також китайці й австралійці З початку 1950-х років найбільші за чисельністю контингенти іммігрантів почали прибувати з Вест-Індії й Індії. Спочатку деякі етнічні групи компактно заселяли певні квартали, однак І згодом починали розселятися по всьому місту. Євреї, напри клад, воліли селитися в Іст-Енді, але їхні нащадки поступово переселялися до передмістя. Ірландці сьогодні розсіяні по всьому місту. Вест-індійці проживали в основному у внутрішній частині Лондона, особливо в Брикстоні, громади азіатів тяжіють до району Іст-Енда і західним передмістям, особливо в районі аеропорту Хітроу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий